Nu är det flera som bett om receptet på "min" snickerskaka, så det är väl bara att lyda... ;)
Ogräddad snickerskaka
1 burk jordnötssmör (skippys brukar jag använda)
1 dl kokos
1 dl socker
2 dl ljus sirap
8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Blanda ner vaniljsockret och flingorna och rör ihop. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ställ in i frysen tills det stelnat (brukar räcka med en halvtimme).
250 gram choklad
ev. 1 matsked smör eller olja
Smält chokladen antigen ovanför vattenbad eller i mikron. Bred den över kakan. Man måste vara rätt snabb för chokladen stelnar fort! Ställ in hela plåten i frysen igen och låt den stelna ordentligt (tar kanske 1 timme ungefär). Skär sedan i valfritt stora bitar/rutor.
Den man kan tänka på om man ska bjuda på den är att den tinar väldigt fort, så bäst att ta fram den precis före man tänkt fika.
Så ät inte ijhäl er nu... ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar